Bel 06-53434960
Diensten

Dienstverlening

Als arbeidsdeskundige geef ik een onafhankelijke beoordeling en advies op basis van mijn competenties en deskundigheid binnen het kader van mens, werk en inkomen.
 

Dienstenoverzicht

Arbeidsdeskundig onderzoek 
Het onderzoeken van de arbeidsmogelijkheden in de breedste zin voor een uitgevallen werknemer in het kader van de 'Wet Verbetering Poortwachter'. Dat wil zeggen: beoordeling van het eigen werk, mogelijkheden tot aanpassingen in het eigen werk, ander werk bij de eigen werkgever (1e spoor), ander werk bij een andere werkgever (2e spoor) of detachering. Tijdens een dergelijk onderzoek komt de relevante wet- en regelgeving aan de orde (zoals de Wet Verbetering Poortwachter, de wet WIA, (vrijwillige) loondoorbetaling en deskundigenoordeel). De arbeidsdeskundige hanteert daarbij een integrale visie.
 
Arbeidsdeskundig advies 
Het onderzoeken van een specifieke vraagstelling binnen het werkveld van de arbeidsdeskundige: mens - werk - inkomen. Bijvoorbeeld in zaken omtrent beoordelingen UWV, loondoorbetaling, het al dan niet ‘Poortwachterproof’ zijn van dossiers, letselschade en regres, arbeidsrechtelijke vraagstukken en sociale zekerheid.

Arbeidsdeskundige begeleiding 
Doel van de begeleiding is het beperken van de schadelast voor werkgever en werknemer voor zowel de korte als ook de lange termijn. Dit door de aanwezige mogelijkheden van werknemer te benutten in productieve arbeid en te komen tot een optimale re-integratie van werknemer in het eerste spoor. Na een intake worden werkgever en werknemer gedurende een bepaalde periode actief geadviseerd over te nemen stappen in dit re-integratieproces.
 
Werkplekonderzoek en -aanpassing 
Het onderzoeken van de werkplek van betreffende werknemer om vanuit preventief oogpunt tot ergonomische en werkinhoudelijke adviezen te komen.
LoonwaardebepalingDe arbeidsdeskundige ondersteunt de werkgever om te komen tot een zo goed mogelijke loonwaardebepaling voor zijn re-integrerende/gere-integreerde medewerker.

Loonwaardebepaling
De arbeidsdeskundige heeft verschillende gereedschappen beschikbaar om de werkgever te ondersteunen op het vlak van verzuimpreventie. Dit kan door middel van het uitvoeren van onderzoek, het ondersteunen op het vlak van leeftijdsbewust personeelsbeleid en jobcarving.

Casemanagement bij complexe verzuimproblematiek 
Door het aansturen van het proces en de verschillende betrokken partijen wordt de regie in de re-integratie behouden. Hierdoor wordt stagnatie voorkomen en worden kostenbesparingen gerealiseerd.

Onafhankelijke, integrale advisering omtrent schadelastbeperking voor eigenrisicodragers 
Door de uitgebreide kennis op het vlak van eigenrisicodragerschap wordt aan de werkgever een helder onderbouwd advies gegeven omtrent schadelastbeperking. Dit start reeds in de Wet Verbetering Poortwachter periode maar feitelijk al daaraan voorafgaand. De arbeidsdeskundige treedt hierin op als onafhankelijk adviseur en intermediair richting WIA-gerechtigden, verzekeraars en andere belanghebbenden.

Ondersteuning op het vlak van subsidies, loonkostenvoordelen, no-risk polissen en andere alternatieve financieringsbronnen.
De arbeidsdeskundige onderzoekt of er in specifieke gevallen mogelijk sprake is van bijdragen of subsidies vanuit het UWV, de belastingdienst of andere belanghebbenden. De arbeidsdeskundige ondersteunt de werkgever bij de aanvraag daarvan. Hij heeft kennis van relevante oude, huidige en toekomstige wetgeving.

Bezwaarzaken 
Ondersteunen van werknemer of werkgever bij het indienen van bezwaarschriften op beschikkingen van het UWV.

Trainingen 
Het verzorgen van trainingen voor werkgevers op het gebied van ziekteverzuim, sociale verzekeringswetgeving (Wet Verbetering Poortwachter, WAO, WIA, ZW, etc.) en eigenrisicodragerschap.